Cresterea si exploatarea prepelitelor
433
post-template-default,single,single-post,postid-433,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Prepelite Vuleni Articole2

Cresterea si exploatarea prepelitelor

Printre multiplele avantaje ale cresterii prepelitelor se regaseste si faptul ca acestea necesita un spatiu mic de exploatare, iar cresterea acestora este una rapida. Prepelitele ating maturitatea la varsta frageda de 5-6 saptamani.
Temperatura corpului prepelitei este cuprinsa intre 40-41 de grade Celsius, acestea fiind in general pasari destul de rezidente si nu se imbolnavesc usor atunci cand sunt indeplinite cateva conditii.
Printre cele mai importante aspecte in cresterea si dezvoltarea lor, temperatura si umezeala sunt doua dintre acestea. Inclusiv in sezonul rece si cald, trebuie sa fie asigurata o temperatura constanta cuprinsa intre 16-22 de grade Celsius. Umiditatea trebuie mentinuta in jurul valorii de 70-80%. Un aspect foarte important este ca prepelitele sunt pasari foarte sensibile la curent.
Daca pasarile sunt supuse pentru mult timp temperaturilor ridicate randamentul scade, ele nu vor mai manca, iar acest fapt va duce la scaderea lor in greutate si de asemenea se vor oua mai rar. Creste totodata riscul de imbolnavire deoarece datorita temperaturii ridicate germenii si bacteriile se vor inmultii.
Prepelitele au nevoie de 18 ore de lumina pe zi, in caz contrat va scadea cu mult procesul de ouare. Custile trebuie asezate intr-un loc linistit deoarece stresul are deasemenea o influenta foarte mare asupra lor.
Cand acestea ajung la maturitate vor incepe sa depuna primul ou, insa in functie de alimentatie si restul conditiilor acest proces poate avea mici intarzieri.
Dupa aproximativ un, procesul de ouare inceteaza, nu complet, insa va scadea foarte mult.